18.09.2018

Zasedání Učené společnosti

2. část: zajišťuje III. sekce věd biologicko-medicínských Veřejná přednáška prof. MUDr. Eva Havrdové, CSc. (Neurologická klinika 1. LF UK a Centrum roztroušené sklerozy) „Roztroušená skleróza“ – mýty a skutečnosti“

27. – 30.09.2018

Odborná exkurze

09.10.2018

Veřejná přednáška

Přednáška Dr. Iva Starého „A přece se točí – doleva či doprava? O původu a významu pravo/levotočivosti v okolním světě.“ Anotace (PDF, 31 kB)

Nadační fond

Diskusní názory, stanoviska a prohlášení

11.07.18

Prohlášení Učené společnosti České republiky

Učená společnost podporuje úsilí Maďarské Akademie věd o udržení nezávislosti vědeckého bádání, vyjádřené v jednomyslně přijatém Prohlášení předsednictva MTA na jeho mimořádném zasedání dne 15. června 2018.

Prohlášení ke stažení (PDF, 527 kB)

10.07.18

Člen Učené společnosti prof. Jiří Bičák převzal 20. 6. 2018 z rukou předsedkyně AV ČR prof. Evy Zažímalové čestnou oborovou medaili Ernsta Macha

Tuto medaili uděluje Akademie věd ČR jako ocenění vynikajících výsledků vědecké práce v oboru fyziky. Předsedkyně AV ČR Eva Zažímalová využila návštěvy Astronomického ústavu AV ČR, v. v. i., k předání čestné oborové medaile Ernsta Macha vědci Jiřímu Bičákovi, kterou obdržel za mimořádnou šíři vědeckých a pedagogických aktivit na poli teoretické fyziky a astrofyziky.

26.06.18

Pozvánka na veřejnou přednášku Dr. Iva Starého

Učená společnost Vás srdečně zve na přednášku Dr. Iva Starého „A přece se točí – doleva či doprava? O původu a významu pravo/levotočivosti v okolním světě.“ Přednáška se koná 9. října 2018 od 16:00 hod. v místnostech 205, 206 budovy AV ČR, Národní 3, Praha 1.
Anotace (PDF, 31 kB)